AVV: de democratische vakbond

AVV door INretail uitgenodigd voor onderhandelingen cao Wonen

Werkgeversorganisatie INretail heeft AVV, samen met De Unie en CNV, uitgenodigd om deel te nemen aan de cao-onderhandelingen voor de branche Wonen. Partijen willen dat de nieuwe cao onderdeel wordt van de raam-cao van de sector Fashion, Sport & Lifestyle. De basis van afspraken in deze cao geldt voor alle sectoren. Per branche kunnen er aparte afspraken worden gemaakt die alleen voor die specifieke branche gelden. Het is een gevolg van de trend dat winkelbedrijven hun assortiment uitbreiden naar andere branches. Bijvoorbeeld de supermarkt die ook kleding en bloemen gaat verkopen en het warenhuis voor make-up en kleding, die ook meubels en eten gaat verkopen.

AVV sloot al eerder dit jaar met INretail deze nieuwe cao voor Fashion, Sport & Lifestyle, met de mogelijkheid uit te breiden tot een overkoepelende cao voor de non-food retailsector. In de Tuincentra-branche is AVV betrokken bij het sluiten van een nieuwe cao, die waarschijnlijk als eerste onderdeel gaat uitmaken van deze raam-cao.

Het sluiten van een goede cao is belangrijk voor de arbeidsvoorwaarden van de werknemers. De Wonen-branche zit al lange tijd zonder cao. AVV is al bezig met de voorbereidingen van de onderhandelingen.

Ben je werkzaam in de Wonen-branche en wil je meepraten over jouw arbeidsvoorwaarden? Lees HIER meer over hoe je jouw stem kan laten horen.

24 augustus 2016

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel