AVV: de democratische vakbond

Ik wil een eerlijk pensioen

De weg naar jouw eerlijke pensioen loopt via de cao-tafel!  

Beleggingen met ons pensioen in fossiele energie en tot voor kort ook in tabak, in sectoren met kinderarbeid, in dierenleed, in palmolie ... ons salaris van de toekomst, ons pensioen, zorgt niet voor een mooie toekomst. Maar waarom beleggen we dan niet massaal groen? We willen wel, maar kunnen niet. Omdat ons pensioen gedwongen ondergebracht is bij pensioenreus ABP die maar een ieniemienie deel van haar portefeuille groen belegt.

Oproepen gericht aan ABP helpen niet, demonstraties helpen niet, de dreiging van een rechtszaak helpt niet: ABP blijft het milieu vervuilen met onze pensioencenten. AVV heeft daarom een plan bedacht: straks kan jij ervoor kiezen om je pensioen groen te laten beleggen én inspraak krijgen in het algemene beleggingsbeleid van ABP. Ambitieus plan? Ja. Gedurfd plan? Ja. Gaan we pionieren? Jazeker. Wij willen niet meer afhankelijk zijn van de vrijblijvendheid die ABP heeft met onze pensioenpremies. Wij willen geen vertragingstactieken, dubbele petten en halfslachtige besluiten meer. Wij willen een eerlijk pensioen: een pensioen dat duurzaam, democratisch en direct is.  

Wij willen meebeslissen over ons eigen pensioen als ons salaris van de toekomst en dat kan via de cao.  

Wat eisen we? 

1) Deelnemers moeten zelf kunnen kiezen waarin ze beleggen, daarom willen we de invoering van de WVP 
WTF? Nee, WVP. We willen dat jij in het nieuwe pensioenstelsel (dat de komende jaren ingevoerd moet worden) de keuze krijgt om zélf te kiezen waarin je pensioen belegd wordt, want ‘mijn pensioen - mijn keuze’. En dat kan alleen maar met de WVP. AVV is de enige vakbond die voor deze eigen keuzemogelijkheid is, lees er hier meer over. De andere bonden blijven om voor ons onduidelijk redenen tegen keuzevrijheid voor deelnemers.

2) AVV moet toegelaten worden tot de cao-tafel 
Als we aan de cao-tafel zitten, kunnen we ervoor zorgen dat in álle onderhandelingen een eerlijk pensioen en een groene baan prioriteit krijgen. En vanuit daar willen we door naar de bestuurstafel van het ABP. Want vakbonden hebben daar zitting en hebben invloed op het ABP- beleid (want ja, die zittende vakbonden bepaalden dus ook al die tijd mede het vervuilende beleggingsbeleid van ABP tegen de wens van al die verplicht aangesloten deelnemers.).  

Wij eisen een eerlijk pensioen dat duurzaam, direct en democratisch is.   

Word lid van AVV voor een eerlijk pensioen!
Om echte veranderingen mogelijk te maken wil AVV dus aan tafel. Dan praten en beslissen we mee over de keuzes die gemaakt worden. Dan kunnen we strijden voor een duurzaam, democratisch en direct pensioen; een eerlijk pensioen. Daarvoor hebben we voldoende leden nodig, leden die ons steunen om te werken aan de zo broodnodige veranderingen. We krijgen het snelst een plek aan die cao-tafel als we genoeg leden representeren. Voor maar €25,- help je jezelf aan een eerlijk pensioen en ons aan tafel. Klik hier en doe met ons mee!  

Word mede-eiser van AVV voor een eerlijk pensioen!  
Vind je een vakbond te ouderwets? Ben je geen lid van een vakbond, wil je dat ook niet maar vind je een eerlijk pensioen en een gezond klimaat wel belangrijk? Word dan mede-eiser in onze zaak want als burger heb je natuurlijk ook baat bij 500 miljard euro aan duurzame investeringen. Wij laten jouw eis horen aan de cao-tafel. Zo kun je als niet-lid tóch je stem doen laten gelden (als je al lid bent, ben je automatisch mede-eiser). Als we met veel mede-eisers zijn dan kan het ABP ons echt niet langer negeren. Mede-eiser worden kan hier.

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel