AVV: de democratische vakbond

Bijeenkomst afgelast. Werkgeversorganisatie heeft meer tijd nodig

Bioscopen en filmhuizen

Bijeenkomst afgelast. Werkgeversorganisatie heeft meer tijd nodig

geplaatst op 25 mei 2016

Het geplande overleg van 24 mei 2016 is afgezegd door werkgeversorganisatie Nederlandse Vereniging Bioscopen en Filmhuizen. NVBF wil zich beraden op de impact van de Wet Minimum Loon en minimum vakantiebijslag (WML) en de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) op hun bedrijfsmodel. In de bioscoopsector zijn veel studenten werkzaam. Volgens de regels van de WWZ zou een werkgever na twee jaarcontracten de werknemer in dienst moeten nemen. De realiteit is dat studenten na vier jaar studeren stoppen met hun baan en zich richten op hun nieuwe carrière. Er is behoefte aan de mogelijkheid van vier jaarcontracten voor studenten.

De huidige cao bioscopen en filmhuizen loopt af op 1 juli 2016. Er is nog geen nieuwe datum voor een overleg bekend.

25 mei 2016

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel