Tuincentra

In de sector tuincentra is al twee jaar geen cao meer. Het eerste principeakkoord dat AVV had gesloten met Tuinbranche Nederland heeft het niet gehaald. Daarna zijn de gesprekken gelukkig toch weer op gang gekomen.

Inmiddels zijn de cao-onderhandelingen zover gevorderd dat ook in deze sector een principeakkoord dichtbij is. De insteek is dat de cao een onderdeel van de cao Fashion, Sport & Lifestyle wordt, als een zogenaamde raam-cao. Dat betekent dat er een algemene basis-cao is die wordt aangevuld met een module alleen geldig voor tuincentra. In deze cao zullen afspraken worden gemaakt over toeslagen, compensatieregeling, functies en loontabellen, loonsverhoging en eindejaarsuitkering.

De volgende bijeenkomst met werkgevers is op maandag 27 juni 2016.

Als het gaat lukken om een principeakkoord te sluiten dan organiseert AVV een stemming over het akkoord. Iedere medewerker uit de tuinbranche kan dan zijn of haar mening geven.

Wil jij op de hoogte blijven over de ontwikkelingen in je sector? Meld je dan gratis aan voor het cao-panel, dan krijg je bij een stemming automatisch een mail met een inlogcode om je stem uit te kunnen brengen.

Wil je lid worden van AVV? Dat kan via het aanmeldingsformulier.

20 juni 2016