Fashion; Sport & Lifestyle

Vandaag heeft AVV overleg gehad met de OR van MS Mode en één van de curatoren. Het laatste kwartaal van 2015 zijn de verkopen van MS Mode teruggelopen, zowel in Nederland als in het buitenland. Dit heeft er toe geleidt dat MS Mode in Nederland failliet is gegaan op donderdag 11 augustus. Zaterdag 13 augustus hebben de curatoren alle arbeidscontracten van de medewerkers van MS Mode opgezegd. De opzegtermijn is in de meeste gevallen 4 weken. Voor medewerkers met lange dienstverbanden kan het zijn dat er andere regels gelden, waardoor de opzegtermijn langer kan zijn. Dit kan verklaren waarom je collega eventueel een langere opzegtermijn heeft, dan jij.

Vanaf vandaag, maandag 15 augustus, zijn de winkels weer open gegaan. Daardoor zijn de kansen op een doorstart van MS Mode verbeterd. Hierover worden gesprekken gevoerd. De salarisbetalingen worden overgenomen door het UWV. Zij hebben alle personeelsgegevens gekregen en zijn bezig met de voorbereidingen. Er worden informatiebijeenkomsten georganiseerd door het UWV in diverse regio’s. De data en tijden zijn:

  • Donderdag 18 augustus 2016 om 9:00 uur in Zwolle (SIO Zwolle, Thorbeckelaan 2)
  • Vrijdag 19 augustus 2016 om 9:00 uur in Eindhoven (TU Eindhoven, Den Dolech 2 (ingang Kennedylaan)
  • Vrijdag 19 augustus 2016 om 9:00 uur in Rotterdam (De Waalse Kerk, Pierre Baylestraat 1)
  • Maandag 22 augustus 2016 om 9:00 uur in Amsterdam (Kerkcentrum de Nieuwe Stad aan het Luthuliplein 11 in Amsterdam Zuidoost)
  • Maandag 22 augustus 2016 om 13:00 uur in Diemen (MS Mode service office, Diemermere 1).

De curator heeft je arbeidsovereenkomst opgezegd met een opzegtermijn. Gedurende de opzegtermijn ben je gehouden door te werken. Mocht je snel een andere baan vinden, dan moet je dus rekening houden met deze opzegtermijn. Er is door de curator wel toegezegd dat in zo’n situatie gekeken zal worden of iemand eventueel eerder kan stoppen (dit is afhankelijk van je functie en of je vertrek negatief kan zijn voor de doorstart). Mocht je een andere baan hebben gevonden en wil je eerder weg, ga dan in gesprek met je leidinggevende.

Wij wensen alle medewerkers van MS Mode veel sterkte en succes in deze moeilijke periode. Voor vragen over het faillissement van MS Mode kun je naar de helpdesk gaan op onze website en een ticket invullen. Wij zullen ons best doen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Bellen kan ook.

15 augustus 2016