Tuincentra

AVV heeft op woensdag 13 juli samen met de andere betrokken bonden een onderhandelaarsresultaat bereikt over de cao. Medewerkers in de tuincentra kunnen meestemmen over de nieuwe afspraken. De stemming staat open tot en met donderdag 25 augustus.

Er zijn afspraken gemaakt met de werkgevers over de arbeidsvoorwaarden van medewerkers in de sector Tuincentra. Partijen bij deze cao zijn werkgevers-organisatie Tuinbranche Nederland en vakbonden AVV, CNV Vakmensen en de Unie. AVV heeft daarbij samengewerkt met een platform waarin ondernemingsraad-leden en medewerkers uit verschillende tuincentra zijn verenigd. Zij hebben meegekeken bij het maken van de afspraken.

Stemmen is belangrijk! Als er geen cao is, kunnen nieuwe medewerkers gewoon worden aangenomen zonder toeslagen of andere voordelen uit de cao (in andere sectoren gebeurt dat al). AVV wil niet dat de arbeidsvoorwaarden van medewerkers in de tuinbranche op deze manier worden uitgehold. En wij staan daarin niet alleen: ook de andere betrokken bonden staan achter deze afspraken. Lees meer over de belangrijkste afspraken.

14 juli 2016