Wonen

AVV heeft samen met sociale partners het sociaal plan van Molenaar Welzijnsproducten ondertekend. HIER kun je lezen wat er in het sociaal plan staat. Daarnaast is een persbericht verschenen over dit sociaal plan:

Persbericht vernieuwende afspraak omtrent Transitievergoeding

Er is een Sociaal Plan afgesproken voor Molenaar Welzijnsproducten B.V. Dit was nodig in verband met de voorgenomen bedrijfssluiting per 31 december 2016, waardoor 65 medewerkers bij Molenaar hun baan gaan verliezen. De bonden zijn teleurgesteld over het verlies van arbeidsplaatsen. De mededeling over de sluiting van het bedrijf was voor veel medewerkers een grote schok. Voor veel medewerkers is dit een persoonlijk drama. Tegelijkertijd zijn de bonden blij dat zij met Molenaar tot een Sociaal Plan zijn gekomen en tevreden over het behaalde resultaat. Ook bij medewerkers met een dienstverband korter dan twee jaar zullen de regels rond de transitievergoeding worden toegepast. Wij hopen hiermee een nieuwe norm te stellen, waarbij transitievergoedingen niet pas betaald worden na twee jaar dienstverband, maar ook bij kortere dienstverbanden. Zeker in het licht van de toegenomen (en hier en daar doorgeschoten) flexibilisering geen overbodige luxe.

Einde persbericht

Voor meer informatie kun je contact opnemen met AVV.

18 oktober 2016