De kringloopbedrijven die aangesloten zijn bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) hebben besloten om mee te doen met de cao Retail non-food. Dat betekent dat de kringloopbedrijven eindelijk weer een cao krijgen per 2020. 

In 2019 wordt het Handboek Arbeidsvoorwaarden van de kringloopbedrijven 'ingevaren' in de cao Retail non-food. Dat proces gebeurt in overleg met de werknemers en moet een verbetering worden voor de werknemers. 

Werknemers beslissen zelf
Vakbond AVV onderhandelt namens werknemers van Kringloopbedrijven. Als werknemer heb je, of je nu lid van AVV bent of niet, de mogelijkheid om mee te denken en beslissen. Meedenken gebeurt in het Medezeggenschapsplatform. Meebeslissen kan je digitaal doen. Dat gebeurt via het CAO-panel, als er een resultaat ligt waar werknemers over kunnen stemmen. De uitslag van die stemming bepaalt of vakbond AVV een handtekening onder de cao kan zetten. 

Meebeslissen? Schrijf je in
Om te kunnen stemmen is het nodig dat je je aanmeldt bij het cao-panel van je sector. Het is gratis en zonder verplichtingen. Je kan je elk moment uitschrijven. AVV zal je mailen als er een stemming opent, of om je mening over specifieke punten te vragen.

Klik hier voor het formulier van het CAO-panel om je aan te melden. Vink dan aan dat je bij de sector Kringloopbedrijven werkt. 

Wil je actiever zijn en meepraten over je cao? Neem dan contact op met Mei Li Vos. Misschien zit jij straks aan tafel bij het Medezeggenschapsplatform van AVV.

04 januari 2019