AVV: de democratische vakbond

Zelfstandige klinieken: Informeel overleg brengt akkoord naderbij

Zelfstandige Klinieken

AVV onderhandelt met de werkgeversorganisatie van de zelfstandige klinieken (ZKN) over een nieuwe cao. Dat verliep tot nog toe stroef: onze looneis was veel hoger dan wat ZKN wilde betalen.

                                                                                                                                                                                                              de tekst gaat verder onder de afbeelding

Nadat ZKN op 15 maart voor de tweede keer het formele overleg had opgeschort vanwege het grote gat tussen de loonvoorstellen van beide kanten, hebben AVV en ZKN informeel overleg gevoerd om de gesprekken vlot te trekken. Dit lijkt vruchten af te werpen. ZKN lijkt nu bereid om tenminste een serieus deel van de opgelopen achterstand ten opzichte van andere zorgsectoren in te lopen.

We hebben de uitkomsten van het informele overleg besproken met onze platformleden, en we zien voldoende ruimte om formeel verder te praten. Het eerstvolgende formele overleg staat gepland op maandag 15 april. Aangezien we er al alle andere onderdelen al bijna uit waren, lijkt er een gerede kans dat we er maandag 15 april uitkomen en we dan eindelijk tot een cao-akkoord komen.

05 april 2019

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel