AVV: de democratische vakbond

Stemfraude bij stemming Xenos afgelopen juli

Fashion; Sport & LifestyleRetail non-foodSamenwerkende Winkels en KetensTuincentraVereniging van Grootwinkelbedrijven in TextielWonen

AVV neemt stemfraude hoog op. Hier wordt op diverse plaatsen op onze website voor gewaarschuwd. In juli heeft AVV een stemming uitgezet voor werknemers van Xenos over aansluiting bij de cao Retail non-food. Tijdens deze stemming bleek dat diverse mensen stemfraude hebben gepleegd. Door valselijk te verklaren dat zij werkzaam waren bij Xenos probeerden zij toegang te krijgen tot de stemming en deze te beïnvloeden.

Sommigen gingen hierin nog verder en hebben daarenboven identiteitsfraude gepleegd.

Wanneer duidelijk was dat het om een onrechtmatige stem ging, is deze stem verwijderd. Daarnaast is aangifte gedaan bij de politie tegen de individuele plegers van stemfraude. Per pleger wordt een schadevergoeding gevorderd van 175 euro in verband met de extra kosten voor onderzoek door bureau Labyrinth en door de ledenadministratie van AVV. Wij willen hiermee een duidelijk signaal afgeven aan plegers van stemfraude: doe het niet.

 

07 november 2019

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel