AVV: de democratische vakbond

Corona-crisis veroorzaakt grote verschillen in retail

Dilka Dille & KamilleFashion; Sport & LifestyleRetail non-foodSamenwerkende Winkels en KetensTuincentraVereniging van Grootwinkelbedrijven in TextielWonen

In de detailhandel zijn de gevolgen van de corona-crisis heel verschillend. Woonwinkels en tuincentra laten sterke omzetstijgingen zien, terwijl mode-, sport- en schoenenwinkels het zwaar hebben. De eerste modeketen heeft al faillissement aangevraagd: FNG, waaronder Miss Etam, Steps, Promiss vallen.

De cao loopt eind dit jaar af. We starten binnenkort met de gesprekken. Vanuit AVV sturen we aan op gedifferentieerde afspraken voor de lonen. We willen niet dat de sectoren in zwaar weer de sterk presterende sectoren dempen.

In 2021 zal naar verwachting de pensioenpremie stijgen met zeker anderhalf procent; van 22,5% naar 24%. Dat is lastig, want het zet druk op de ruimte die er is voor loonstijgingen. AVV neemt al geruime tijd nadrukkelijk het voortouw bij de gesprekken over de pensioenhervorming, zowel in deze sector als landelijk. Gelukkig ligt er nu eindelijk een pensioenakkoord, zodat die gewenste en noodzakelijke hervorming ook snel kan worden doorgevoerd. Het is nu aan werkgevers en vakbonden om dat ook te doen. Aan AVV zal het niet liggen.

07 september 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel