AVV: de democratische vakbond

Onrust bij Miss Etam nog niet afgelopen

Fashion; Sport & LifestyleRetail non-food

De onrust bij Miss Etam en Steps is nog lang niet voorbij. Het lijkt wel of eigenaar Rozenboom het winkelpersoneel probeert weg te pesten. 

  • Hij betaalt de salarissen van veel werknemers erg laat uit. Soms zelfs pas op de allerlaatste dag waarop het juridisch nog mag. Daardoor heeft niet iedereen op tijd zijn salaris.
  • Hij heeft het distributiecentrum gesloten.
  • Hij heeft ook het hoofdkantoor bijna geheel gesloten.
  • Ongeveer de helft van alle winkels zijn nu dicht.

Dat heeft tot gevolg dat werknemers niet weten waar ze aan toe zijn.

  • Sommigen zitten thuis af te wachten en worden niet geïnformeerd.
  • Anderen moeten meer dan anderhalf uur reizen om bij een andere winkel te gaan werken.
  • De werknemers van het distributiebedrijf moeten zich bij een ander bedrijf melden. Ze worden daar aan het werk gezet. Wanneer deze werknemers dat niet lukt, pakt Rozenboom hen meteen een verlofdag af.

En dit alles gebeurt zonder overleg.

AVV is uitgenodigd om te praten over een sociaal plan. Rozenboom wil alleen overleggen over collectieve ontslagen voor het distributiecentrum en het hoofdkantoor. Hij lijkt erop te gokken dat winkelmedewerkers de buik vol hebben van het gesol en zelf ontslag zullen nemen. AVV zet in op een sociaal plan voor álle werknemers, ook het winkelpersoneel.  

Er is nog veel onduidelijk over de manier waarop de curator het bedrijf aan Rozenboom heeft verkocht. Hij heeft een beroerde reputatie in het opknippen en doorverkopen van failliet gegane bedrijven. Bij de verkoop speelde accountant Tim Everts een dubbelrol bij zowel de curator als bij Rozenboom. De curator had met Everts afgesproken dat deze geen enkele rol mag hebben bij de doorgestarte bedrijven van Rozenboom. Dit bleek uit een artikel in NRC. De curator is verbaasd over deze dubbelrol en heeft een onderzoek aangekondigd.  
AVV beschikt over recente informatie waaruit blijkt Everts nog steeds betrokken is bij de doorstart van Miss Etam.

04 december 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel