AVV heeft op 30 november een principeakkoord bereikt met branche-organisatie Inretail, samen met de beide andere deelnemende bonden CNV Vakmensen en de Unie. Dit is het eerste akkoord in deze branche sinds zes jaar. De cao gaat deel uitmaken van de cao Fashion, Sport & Lifestyle. Deze cao is een raam-cao met een algemeen deel dat voor alle aangesloten branches geldt, zoals mode- & sportwinkels, verf/behangwinkels, tuincentra en nu ook woonwinkels. Daarnaast zijn in deze raam-cao aparte, branchespecifieke modules opgenomen. Nu komt er ook een specifieke module voor woonwinkels. Eerder dit jaar sloot AVV een cao voor de sector Tuincentra die ook onderdeel is geworden van dezelfde raam-cao.

De looptijd van de nieuwe cao is anderhalf jaar, van 1 januari 2017 tot en met 30 juni 2018. In de cao zijn afspraken gemaakt over loonsverhoging: 2,75% per 1 april 2017 en 1% per 1 januari 2018. De zondagstoeslag gaat van 100% naar 50%. Voor medewerkers die momenteel in dienst zijn, is een compensatieregeling afgesproken.

Wil je meer weten over wat AVV heeft afgesproken? Lees HIER meer.

AVV organiseert als altijd een stemming over het principeakkoord. Alle medewerkers in de sector mogen stemmen over het akkoord. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van AVV. Om te kunnen stemmen moet je je eenmalig HIER aanmelden voor het cao-panel van AVV. Geef daarbij aan dat je je aanmeldt voor de sector Wonen. Dit kost niets en verplicht je tot niets. Je wordt ook geen lid van AVV door je te registreren.

05 december 2016