Vanaf 1 januari 2017 is er een nieuwe cao voor woonwinkels. De meerderheid van de werknemers uit de sector wonen, die hebben deelgenomen aan de stemming, waren voor de gemaakte afspraken. Veel mensen die tegenstemden deden dit vanwege de halvering van de zondagstoeslag. Van de voor- en tegenstemmers stemde 59% vóór.

Op 30 november 2016 heeft AVV samen met de andere bonden (CNV Vakmensen en de Unie) en werkgevers-organisatie INretail een principeakkoord gesloten. De sector was al zes jaar cao-loos. De nieuwe cao heeft een looptijd van anderhalf jaar tot 1 juli 2018. De cao Wonen wordt onderdeel van de raam-cao Fashion, Sport & Lifestyle. Op deze manier blijft er een breed draagvlak voor de cao. Om specifieke afspraken te maken die belangrijk zijn voor de sector wonen, is er een module wonen toegevoegd aan deze raam-cao. Hierin staan onder andere de loonsverhogingen voor de komende anderhalf jaar en de compensatieregeling voor de zondagstoeslag. Andere afspraken: Een werknemer heeft nu recht op twee roostervrije dagen. Er is een gunstiger loongebouw, waardoor een werknemer grotere salarisstappen maakt.

Zodra de definitieve cao-tekst klaar is, kun je deze HIER lezen.

HIER kun je meer lezen over de gemaakte afspraken.

HIER kun je de rapportage van de stemming inzien.

04 januari 2017