Op 8 april was AVV-voorzitter Martin Pikaart te gast bij Nieuwsshow op Radio 1. Hij sprak over het nog niet gepubliceerde advies van de SER aan het kabinet over pensioenen. Pensioenen moeten individueler en er mogen geen gouden bergen meer worden beloofd, vindt de SER. Uitgelekt uit het rapport van de SER is dat de SER zou willen dat zzp'ers ook onder de verplichtstelling van de pensioenverzekering zou moeten worden geschaard. De raad doet echter geen uitspraken op welke wijze dit tot stand zou moeten komen. Pikaart is het eens met deze richting –die AVV overigens al sinds de oprichting uitdraagt– omdat die veel beter aansluit bij de huidige arbeidsmarkt, en benadrukt hoe belangrijk het is dat zzp'ers gemakkelijk mee moeten kunnen doen aan het gemeenschappelijke pensioensysteem.

Luister HIER het fragment terug.

11 april 2017