Houdt jouw werkgever zich aan zijn afspraken? Of twijfel je weleens of je wel krijgt waar je recht op hebt? AVV kan je daarbij helpen.

Wanneer AVV meedoet aan het sluiten van een cao (de collectieve arbeidsvoorwaarden waar jij recht op hebt) dan kun je met je vraag bellen of mailen naar onze helpdesk. Omdat we de cao mee hebben gesloten weten we er veel van af en kunnen we je heel gericht advies geven. Dat advies op maat is gratis.

                                                                                                            de tekst gaat door onder de afbeelding

We bellen je baas als dat nodig is
Om je het beste te kunnen helpen zullen we soms loonstroken bekijken of brieven die je van je werkgever hebt gekregen. Als het nodig is, nemen we contact op met je werkgever.

Als een werkgever echt niet wil meewerken, dan zal er geprocedeerd moeten worden bij de rechter. Daarvoor werken we samen met een juridisch bureau met veel ervaring op dit gebied.  Dat is niet gratis, dan zou ons lidmaatschapsgeld flink hoger moeten zijn en een soort rechtsbijstandsverzekering moeten zijn. Maar als je deze juridische hulp via AVV inroept, dan krijg je wel korting op de tarieven.

Boete
Er zijn werkgevers die donders goed weten wat hun plichten zijn, maar zich er toch niet aan houden. In zo’n geval kan AVV voor jou de werkgever aanschrijven. In het uiterste geval kan AVV een werkgever die zich niet aan de cao houdt via de rechter een boete laten opleggen.

Heb jij een rechtsbijstandsverzekering en dus de hulp van AVV niet nodig? Dan is het toch het handig om AVV in te schakelen. We kunnen je achterwacht zijn. Of je gebruikt onze helpdesk als een dubbelcheck. Wij kennen de cao’s goed en kunnen daardoor creatief zijn in het aandragen van ideeën bij de voorbereiding van een procedure bij de rechter.

Voor de raamcao fashion, sport & lifestyle - waar tegenwoordig ook tuincentra, woonwinkels, juweliers en parfumerieën onder vallen - is er zelfs een digitale helpdesk die je ook gratis kan raadplegen.

En dat allemaal voor maar 25 euro per jaar!

16 maart 2018