Per 1 januari is er weer een loonstijging in de retail  - mode, schoenen, woonwinkels, tuincentra, sport, juweliers, parfumerieen. Zoals afgesproken in de cao is de loonsverhoging hetzelfde als de gemiddelde loonstijging in Nederland.

In de Retail non-food cao krijg je de loonsverhoging twee keer per jaar, in januari en juli. Retailmedewerkers die binnen de loonschalen vallen krijgen er 1 januari 2019 1,34% bij, en in juli 2019 komt er een vergelijkbaar percentage bij. Omdat de lonen stijgen is de verwachting dat in 2019 het percentage hoger wordt. Dan zou de jaarlijkse loonstijging boven de 2,5% liggen waar de cao-onderhandelaars aanvankelijk van uit gingen. Dat is mooi nieuws voor de medewerkers: hoe beter het gaat met de economie, hoe meer zij daarvan zien op de loonstrook. 

Medewerkers kunnen op hun loonstrook van 1 januari de verhoging zien. Mocht je die niet zien of nog vragen hebben, mail AVV dan op info@avv.nu. 

31 oktober 2018