AVV: de democratische vakbond

Corona en je werk

De maatregelen die verspreiding van het coronavirus indammen moet iedereen opvolgen. De maatregelen voorkomen dat ziekenhuizen overbelast worden en zorgpersoneel het werk niet meer aankan. De meest actuele informatie vind je bij het RIVM.

Om zo veel mogelijk contact te vermijden wordt iedereen die dat kan aangeraden thuis te blijven. Cafe's en restaurants gaan eerder dicht en verschillende evenmenten en feesten worden afgelast.

Als je een flexibel contract hebt of zzp'er bent, kan dat grote gevolgen hebben voor je werk en inkomen. Voorzie je een probleem en heb je een vraag? Mail ons op info@avv.nu. Wij verzamelen de klachten en kunnen je soms adviseren over je rechten of wat je kan doen.

Werknemers met een nul-urencontract
Afhankelijk van de afspraken die zijn gemaakt met de werkgever kunnen zij wel of niet aanspraak maken op doorbetaling van het loon. Heb je vragen over jouw situatie, neem dan contact op met onze helpdesk. Dit kan via info@avv.nu of kijk op de website van de helpdesk.

ZZP'ers
Ben je zzp'er en kom je in de problemen door verlies van opdrachten? Per 30 spetember 2021 stopt de TOZO uitkering, maar je kunt als zzp'er wel nog een beroep doen op andere ondersteuning.

Vaccinatieplicht en Coronacheck-app
AVV vindt dat werknemers vrij moeten zijn om, zonder dwang of drang, zelf te kiezen of zij zich willen laten vaccineren. Ook willen wij niet oordelen over de reden die werknemers hebben om zich wel of niet te laten vaccineren. Dat mag iedereen zelf bepalen. Wij zijn daarom tegen een vaccinatieplicht op het werk of het verplicht moeten laten zien van je Corona QR code of testuitslag op de werkvloer.

Natuurlijk kunnen er situaties zijn waarin werkgevers graag willen weten of werknemers gevaccineerd zijn, bijvoorbeeld als er met kwetsbare mensen wordt gewerkt. Maar elke situatie en elke werknemer is verschillend. Als je in overleg gaat en elkaar met goede wil tegemoet treedt, dan moet het mogelijk zijn om samen een passende oplossing te vinden. Een oplossing die recht doet aan de situatie van de werknemer én de werkgever. Bijvoorbeeld door afspraken te maken over een tijdelijke aanpassing van het werk.

Heb je vragen over corona en je werk of wil je gewoon even sparren over jouw situatie, dan kun je contact opnemen met de juristen van onze helpdesk via helpdesk.avv.nu.

11 november 2021

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel