AVV: de democratische vakbond

We gaan de Hema kopen

Wat doe je als je bang bent dat je werkgever failliet gaat? Of door Angelsaksische sprinkhanen wordt overgenomen? Je kan afwachten. Of zelf het heft in handen nemen. AVV is samen met werknemers van de HEMA en twee fintech bedrijven het initiatief HoudeHema gestart. 

Door zelf aandelen van de HEMA te kopen kan je zeggenschap krijgen. Ons streven is om in 2026 een coöperatie van de HEMA te maken. In die coöperatie zullen de belangen van werknemers, klanten, maar ook toeleveranciers en franchisenemers, zelfs eigenaren van winkelpanden kunnen meedoen. Ze hebben immers allemaal hetzelfde belang: dat de HEMA blijft bestaan en gezond is. 

Klaar met het financieel gefoezel
We zijn het ook wel zat, al dat financieel gefantaseer van investeringsfondsen, anders gezegd de aasgieren. Partijen die met geleend geld goede bedrijven opkopen, de boel leegtrekken en dan weer verkopen.  Als werknemer word je daar horendol en depressief van, klanten zien de kwaliteit teruggaan. 

HoudeHema
We zijn er klaar mee. We gaan dit zelf doen. We gaan ook laten zien dat je ondernemingen kan besturen die in evenwicht zijn met alle belangen. Op www.houdehema.nl kan je meer lezen en meedoen. 

17 juni 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel