AVV: de democratische vakbond

Goede loonstijging bloemenwinkels

Medewerkers van de bloemenwinkels gaan er flink op vooruit: ze krijgen een loonstijging tussen de 3% en 3,6%.
In deze tijd van veel thuiszitten, afstand houden en onze familie niet mogen knuffelen kopen mensen meer bloemen. De slogan “Zeg het met bloemen” was weer heel actueel.
Dat mensen meer bloemen kopen betekent ook goed nieuws voor de medewerkers in bloemenzaken. De cao-lonen gaan per 1 juli met 3% tot 3,6% structureel stijgen. Dat is de hoogste stijging in tien jaar. Daar hebben we de afgelopen maanden flink voor onderhandeld. Medewerkers in Groep A hebben een deel van deze stijging al gekregen in januari. Jongeren tot en met 19 jaar krijgen een loonstijging van 2,7%, omdat een deel van de stijging afhankelijk is van het betalen van pensioenpremie.

de tekst gaat door onder de afbeelding

Van luxeproduct tot levensbehoefte

Deze loonsverhoging is bijzonder omdat de sector het jarenlang niet gemakkelijk heeft gehad met omzet en werkgelegenheid. Bloemen waren voorafgaand aan de coronaperiode een luxeproduct waarop werd bespaard in moeilijker tijden. Maar nu bieden bloemen troost. Bloemen drukken steun, hoop, verbinding en dankbaarheid uit, precies wat veel mensen nu nodig hebben. 

Snel switch naar online

Bloemisten zijn de afgelopen periode heel snel overgegaan op online verkopen. Medewerkers in bloemenwinkels hebben de benen uit hun lijf gelopen om aan de vraag te voldoen en te zorgen voor veilige winkelomstandigheden. Zij hebben het fantastisch gedaan. De loonstijging is dik verdiend en van harte gegund in deze sector die het jarenlang niet makkelijk had. 

 

15 juni 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel