AVV: de democratische vakbond

Weer kledingwinkels failliet. Wat betekent dat voor de werknemers?

Afgelopen vrijdag is het faillissement van de FNG groep uitgesproken. FNG had bekende merken als Miss Etam, Steps Claudia Strater en Expresso. Ruim 1500 medewerkers verliezen hun baan. Dat is niet alleen verlies van zekerheid, maar ook van fijne collega's en een prettige werkomgeving. 

Wat betekent een faillissement concreet voor jou als werknemer?
Wanneer je werkgever failliet gaat, is hij niet langer in staat om zijn kosten te betalen. Er is dan sprake van zogenaamde betalingsonmacht. Dit heeft grote gevolgen voor jou als werknemer: je werkgever kan namelijk ook geen lonen meer betalen. Bovendien zit je ineens zonder werk. Waar moet je precies op letten in zo’n situatie? En waar heb je recht op? Je leest het allemaal hier. 

Meer weten?
Heb je meer vragen over faillissementen of dit artikel? Neem dan contact met ons op. Onze Helpdesk is elke werkdag bereikbaar via info@avv.nu en 070 4442140

10 augustus 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel