AVV: de democratische vakbond

AVV protesteert tegen handelwijze PFZW

PFZW houdt op dinsdag 22 juni een online informatiesessie voor sociale partners (werkgevers en vakbonden) die, net als AVV, niet in het bestuur van PFZW zijn vertegenwoordigd. Het gaat om de keus tussen de twee regelingen uit het pensioenakkoord: de WVP (wet verbeterde premieregeling) en het NPC (nieuwe pensioen contract). Voor deze laatste variant zoekt het ministerie van SZW nog een passende naam. AVV heeft hiervoor de ‘nog niet verbeterde premieregeling’ voorgesteld. Het ministerie heeft echter nog geen keuze gemaakt. Hoe dan ook, hier staat de grootste hervorming van het pensioenstelsel van de afgelopen vijftig jaar op de agenda.

PFZW wil deze kleine sociale partners niet betrekken bij de echte besluitvorming, maar ze alleen informeren. De week voor de presentatie stuurde PFZW een informatiepakket van vijf pagina’s, waarbij PFZW uitlegt waarom het toch alvast een keus heeft gemaakt, en wel voor het NPC.

AVV vindt het informatiepakket eenzijdig en deels misleidend, en roept PFZW op om ook de kleinere sociale partners te betrekken bij de besluitvorming en om de informatievoorziening te verbeteren.

Ons commentaar lees je hier.

21 juni 2021

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel