AVV: de democratische vakbond

Eindeloos leren met het individueel ontwikkelbudget

Op school leer je alleen maar en op werk… nou, daar werk je alleen maar, toch? Zeker niet! 

Een mens leert zijn hele leven lang en met het individueel ontwikkelbudget – het IOB – wordt het leren door jouw werk gefaciliteerd.  

Van imago-styling en kleurkennis, tot foto’s bewerken in Photoshop en ontwerpen in InDesign, tot leidinggeven en boekhouden: je kan met het IOB uit zulke uiteenlopende trainingen kiezen, dat de mogelijkheden om je te ontplooien eindeloos zijn. 

Met het IOB kan je nieuwe kennis opdoen en vaardigheden leren zodat je je kan blijven ontwikkelen. Het verschil met school is dat je zelf kan kiezen wat jij interessant of nuttig vindt. Voorwaarde is dat de training bijdraagt aan jouw werk of positie op de arbeidsmarkt, nu of in de toekomst. Je toetst dit makkelijk door een aantal vragen in te vullen wanneer je een cursus hebt uitgekozen. Om aanspraak te kunnen maken op het IOB, moet je een contract hebben van minstens 16 uur per week en op 31-12-2020 minstens één jaar in dienst zijn. Je leest hier of je recht hebt op het IOB.

Wat valt er allemaal te kiezen? 
Je leert zakelijk Duits of Engels om zo altijd de juiste termen te kunnen gebruiken op de werkvloer. Communiceer je liever op een andere manier? Met de cursus zakelijk social media leg je de basis van je communicatiestrategie en leer je precies hoe je Twitter, LinkedIn en andere social media inzet voor online marketing en andere zakelijke doeleinden. 

Leer alles over onderhandelen en verscherp je vaardigheden als HR-manager: van het selecteren van nieuwe werknemers, tot het houden van beoordelings- en functioneringsgesprekken. 

Heb je moeite met de omschakeling naar online werken door de corona-pandemie? In één van de trainingen leer je niet alleen effectief thuiswerken en videobellen, maar ook om de balans tussen werk en privé te bewaren en onder andere schouder en nekoefeningen zodat je mentaal én fysiek niet in de knoop komt te liggen. 

Kijk voor het enorme aanbod in de catalogus van de leerrekening

Hoe gaat het in zijn werk? 
Iedere maand krijg je een bedrag van je werkgever (€ 12,50) dat je kan uitgeven aan cursussen, opleidingen en trainingen. Je mag het bedrag opsparen tot maximaal 5 jaar. Je maakt een account aan op leerrekening.nl en kiest een cursus die je wilt leren. Kom je er niet uit wat je wilt leren, of welke vaardigheden je nodig hebt bij een mogelijke volgende stap in je loopbaan? Dan kan je altijd om advies vragen bij je werkgever, de HR-adviseur of een loopbaancoach. 

Op werk in de winkel vind je antwoord op veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op! 

08 december 2021

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel