AVV: de democratische vakbond

Arinda over het sociaal fonds VGB

Hoi, ik ben Arinda van den Brink-Esveld. Mijn beroep is mijn passie. Wie wordt er nou niet vrolijk van mooie bloemen? Als je daar elke dag tussen mag werken, dat is toch geweldig?!

Ik ben een doener dus begon ik in september 2005 aan een 4 jarige MBO opleiding bloem en design aan het Wellant College in Houten. Ik heb een leuke schooltijd gehad en veel geleerd op de verschillende bedrijven waar ik stage mocht lopen. In maart 2009 was ik klaar inclusief de papieren om voor jezelf te beginnen. Eerst maar eens gaan werken en dan kan ik altijd nog een uitdaging voor mezelf aangaan dacht ik. In de praktijk kwam ik erachter dat het heel leuk lijkt om een eigen winkel te runnen, maar dat het ook een hoop risico’s met zich meebrengt. En administratie…! Als je niet oppast neemt het al je vrijetijd in beslag. Kortom ik ben tevreden en happy met het werk wat ik nu doe.

Altijd open voor nieuwe dingen, via mijn werkgever werd ik betrokken bij de cao-onderhandelingen gespecialiseerde bloemisten­handel. Daar leerde ik Alternatief Voor Vakbond kennen. En via AVV ben ik betrokken geraakt bij het sociaal fonds.

Wist je dat elke werkgever voor elke werknemer geld betaald aan dit sociale fonds voor ontwikkelingen en verbeteringen binnen de branche? Denk hierbij aan studieclubs, wedstrijden, maar ook vernieuwing van de huidige opleidingen en cursussen, bijvoorbeeld voor klant­enthousiasme - om maar ‘ns wat dingen te noemen. Ik vind het heel interessant om verder te kijken dan mijn dagelijkse werkzaamheden.

Toen ik gevraagd werd of ik bestuurslid wilde worden van het sociaal fonds vond ik dat best spannend. Wat kan ik als ‘gewoon bloemistje’ nou betekenen? Maar uiteindelijk gaat het om ons allemaal: de medewerkers in de branche. Hoe kunnen en willen wij ons verder ontwikkelen? Wat is onze toekomst? Goed om bij stil te staan en leuk om over mee te denken, dus … ja, ik ben nu bestuurslid.

Graag zou ik zien dat naast creatieve activiteiten en ontwikkelingen er meer aandacht is voor de sociale vaardigheden van ons vak. Wij verkopen vaak een emotie. Hoe doe je dat eigenlijk? Wanneer ben je een goede verkoper? Digitaal wordt er steeds meer van een medewerker verwacht. Hoe verkoop je digitaal en hoe gaat dat er in de toekomst uitzien?

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Op de website van de VBW kun je informatie vinden over het sociaal fonds. Kijk HIER maar eens.

Groetjes,

 

22 december 2017

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel