AVV: de democratische vakbond

Nieuwe cao voor Kunsteducatie!

Kunsteducatie

AVV heeft samen met de Kunstenbond een nieuwe cao afgesloten in de sector Kunsteducatie. Deze geldt in vrijwel alle kunstencentra en muziekscholen in Nederland en heeft een bereik van ca. 8.000 medewerkers. De looptijd is van 1 januari 2019 tot en met 30 juni 2019.

                                                                                      de tekst gaat verder onder de afbeelding

Omdat er ook een traject loopt tot het samengaan van de cao kunsteducatie met de cao bibliotheken vanaf 1 juli 2019 is voor deze korte looptijd gekozen. Werknemers en werkgevers hebben afgesproken te werken aan een sterke culturele sector door te komen tot één grote cultuur cao.

De belangrijkste punten uit de nieuwe cao zijn een structurele verhoging van het loon en de loonschalen met 1,5% per 1 januari 2019, verlaging van de OAK premie van 0,7% naar 0,65% en verlenging van de pilotperiode voor de Sectorale Ontslagcommissie Kunsteducatie (SOK).

AVV heeft een stemming gehouden onder de werknemers in de sector kunsteducatie. Het overgrote deel stemde voor het akkoord. De rapportage van de stemming is te lezen op de sectorpagina kunsteducatie.
Zodra de definitieve cao-tekst gereed is, kun je die lezen op de sectorpagina kunsteducatie.

Vragen over dit akkoord? Mail met Valérie Rijckmans.

30 november 2018

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel