Horeca

Eind maart zijn gesprekken gestart in de horeca om te komen tot een vernieuwing van de cao. De horeca heeft een aantal jaren zonder cao gezeten, van 2013 tot 2018. In 2017 zijn er gesprekken geweest tussen de cao-partijen van destijds, KHN – Koninklijke Horeca Nederland enerzijds en FNV Horeca en CNV Vakmensen anderzijds. Die hebben toen geleid tot een tafereel dat bijna gemeengoed is geworden in de polder: FNV is briesend van tafel gestapt en de andere bond, in dit geval dus CNV Vakmensen, heeft een cao getekend met de afspraak dat er gedurende de looptijd van de cao gewerkt wordt aan een vernieuwingsagenda. Die is dus onlangs van start gegaan.

                                                                                                                                                                                                            de tekst gaat verder onder de afbeelding

Aangezien de horeca een enorme sector is, laatste telling ruim 440.000 werknemers, hebben de huidige cao-partners ook andere vakbonden uitgenodigd om mee te praten over de vernieuwing. AVV is op deze uitnodiging ingegaan, evenals FNV Horeca, zodat er nu drie bonden mee gaan praten over de sociale vernieuwingsagenda.

AVV gaat de komende maanden gebruiken om actief te worden in de horeca, bedrijven te bezoeken, werknemers en ondernemingsraden te spreken, vertrouwen en naamsbekendheid op te bouwen zodat we eind dit jaar ook met voldoende branchekennis over de cao kunnen onderhandelen.

05 april 2019