Sinds januari zijn er gesprekken over een nieuwe cao voor de Kringloopbedrijven. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Kringloopbedrijven zouden invaren in de grote retail cao, maar gaandeweg de gesprekken ontdekten we in het MZ platform dat de verschillen met gewone winkels te groot zijn.

We besloten om een aparte cao te maken: wel gebaseerd op de retail cao, maar passend gemaakt op de andere werkwijze en omgeving van Kringloopwinkels. Bijvoorbeeld een eigen loongebouw en functieomschrijvingen en de eigen opleidingsfaciliteiten. 

de tekst gaat verder onder de afbeelding

We zijn nog niet tevreden, dus onderhandelen we nog verder. AVV zet pas een handtekening onder de cao als een meerderheid van de werknemers voor een onderhandelaarsakkoord stemt. Als je bij een kringloopwinkel werkt kan je je alvast melden voor het cao-panel, dan krijg je een mailtje als de stemming geopend wordt. Vul dan bij 'sector' Kringloopbedrijven in en bij 'werkgever' de Kringloopwinkel waar je werkt.

27 september 2019