AVV: de democratische vakbond

AVV vraagt uitleg aan werkgever, FNV en CNV over karige cao Ricardo

Ricardo

FNV en CNV hebben achter de rug van AVV een karige cao gesloten. AVV is de grootste vakbond binnen Ricardo.

FNV en CNV hebben misbruik gemaakt van de zorgvuldigheid van AVV, en heel snel getekend voor een cao met een loonstijging onder inflatieniveau.

Bod te laag, niet tekenen
AVV had 27 januari besloten het eindbod van de werkgever niet te tekenen, omdat het bod te laag was. De andere bonden tekenden ook niet voor dat eindbod. Afgesproken was dat de drie betrokken bonden, AVV, FNV en CNV samen zouden optrekken voor een betere cao voor de werknemers van Ricardo.

Snel tekenen
De directie van Ricardo heeft in dezelfde week contact opgenomen met FNV en CNV, en binnen een of twee dagen een nieuw bod gedaan. De leden van de twee bonden die aanwezig waren stemden op advies van de vakbondsbestuurders voor.

Weinig draagvlak, karige cao
Er is precies gebeurd waar AVV en haar leden zo'n bezwaar tegen hebben: er is een cao getekend met een klein draagvlak. De leden van de grootste vakbond en werknemers die niet lid zijn van een vakbond mochten niet stemmen. Het tweede bezwaar is dat er weer een cao komt met een loonstijging onder inflatie.

In deze brief vragen we de directie en de bestuurders van FNV en CNV om uitleg.

AVV blijft strijden voor een groter draagvlak bij medewerkers én een betere cao.

05 februari 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel