AVV: de democratische vakbond

RET (nog) geen cao

RET

Afgelopen maand zouden we starten met de cao-onderhandelingen bij vervoersbedrijf RET. Zover kwam het niet. De onderhandelingen zijn uitgesteld totdat meer duidelijkheid over de invloed van corona op de bedrijfsvoering van RET.

De invloed van corona op de inzet voor de nieuwe cao is voor ons al wel duidelijk. Alle medewerkers van RET konden meedenken over de inhoud van hun nieuwe cao. En wij zagen dat in plaats van een stevige looninzet de aandacht ging naar ‘softere’ immateriële arbeidsvoorwaarden. Hiervoor werd als reden gegeven dat gezondheid, plezier en behoud van werk het belangrijkste is.

Als de invloed van corona op de bedrijfsvoering van de RET duidelijk is en de onderhandelingen weer kunnen beginnen, dan gaan we weer door. Aan iedereen bij RET vragen om mee te denken over hoe zij gezond en met plezier hun werk kunnen doen. En dan gaan wij met hen aan de slag om dat vast te leggen in hun nieuwe cao.

16 juni 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel