AVV: de democratische vakbond

Stem over je cao!

Waterbedrijven

Werknemers bij waterbedrijven kunnen stemmen over hun cao. Via AVV kan iedere werknemer stemmen over haar of zijn cao, je hoeft geen lid te zijn.

De onderhandelingen voor de nieuwe cao bij de waterbedrijven hebben even geduurd, maar bonden FNV, CNV en AVV en de werkgevers zijn nu tevreden over het akkoord.

Inkomensverschillen verkleinen
Iedereen krijgt er bruto € 75,- per maand bij op basis van een fulltime maandsalaris per januari 2021. Dat is ongeacht de schaal waarin iemand zit. Er is bewust gekozen voor een nominaal bedrag omdat we de verschillen in inkomens willen verkleinen. Lager betaalden krijgen zo verhoudingsgewijs iets meer, hoger betaalden iets minder. Daarnaast worden de salarissen per 1 januari 2022 verhoogd met 1,5% .

Geboorteverlof en vervroegd uittreden
Verder wordt het geboorteverlof tot 100% aangevuld, komt er een mogelijkheid om in overleg gebruik te maken van een regeling vervroegd uittreden. Voor het einde van deze cao moet de discussie over garantielonen, de inzet van het EB budget, het toekomstig personeelsbeleid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers zijn gevoerd en afgerond.

Medewerkers van waterbedrijven kunnen via deze pagina stemmen en meer lezen over het akkoord.

Rene Koorn
12 april 2021

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel