AVV: de democratische vakbond

AVV maakt kennis met Bilthoven Biologicals

Bilthoven Biologicals

AVV heeft kennisgemaakt met Bilthoven Biologicals. Er vinden nu verkennende gesprekken plaats om te kijken of AVV ook aansluit aan de cao-onderhandelingstafel.

Wat zou dat voor medewerkers betekenen?
Wanneer AVV aansluit aan de cao-onderhandelingstafel, kunnen alle medewerkers van Bilthoven Biologicals input leveren en stemmen over de cao.
Bij AVV vinden we het belangrijk dat we alle medewerkers representeren. Het zijn jouw arbeidsvoorwaarden, dus jij mag erover stemmen, lid of geen lid. Logisch toch?
Je hoeft dus geen lid te zijn van AVV om inspraak te hebben over jouw arbeidsvoorwaarden, maar we zouden het fijn vinden als er toch een aantal medewerkers lid worden. Op die manier draag je uit dat je onze visie voor een democratisch en modern onderhandelingstraject steunt.

De tekst gaat door onder de afbeelding

Ledenmodel en draagvlakmodel
AVV werkt met het draagvlakmodel, dat houdt dus onder andere in dat je geen lid hoeft te zijn om te stemmen. Wil je meer lezen over het draagvlakmodel? Lees dan hier verder.

Een ander onderdeel van het draagvlakmodel is het MZ-platform, oftewel het medezeggenschapsplatform. Wij willen zo veel mogelijk input ophalen bij zo veel mogelijk medewerkers zodat we een compleet beeld hebben van de wensen van de medewerkers voor de onderhandelingen. Wij doen dit middels het MZ-platform: dit zijn medewerkers waarmee we rond de tafel gaan zitten en bespreken wat er allemaal speelt in het bedrijf en wat er op tafel moet komen te liggen. De leden van het MZ-platform zijn onze ogen en oren binnen het bedrijf: zij halen informatie op bij collega’s en peilen wat er zoal speelt. Wil jij te zijner tijd meepraten over jouw arbeidsvoorwaarden en hier input voor leveren? Meld je dan aan voor het MZ-platform.

Doe je mee?
Spreekt onze werkwijze je aan en wil je eraan bijdragen? Word actief en doe mee! We zetten de mogelijkheden op een rijtje.

Lid worden
Door lid te worden help je anderen en jezelf, doordat je deel bent van een beweging die arbeidsvoorwaarden voor de werkenden van nu bedenkt, realiseert en bevecht. Lid worden kost bij ons slechts 30 euro per jaar. Hiermee ondersteun je ons democratische draagvlakmodel en draag je als ambassadeur de vernieuwing in de totstandkoming van jouw arbeidsvoorwaarden uit. Als je je aanmeldt, vul je als werkgever Bilthoven Biologicals in en als sector Farmacie Overig.

Weinig tijd, wel je stem laten horen
Schrijf je dan in voor het cao-panel. Je wordt geïnformeerd over het cao-traject en je mag meepraten. Ook krijg je automatisch een oproep om te stemmen over de gemaakte afspraken in het overleg over jouw collectieve arbeidsvoorwaarden. 

Meer tijd beschikbaar: een paar keer per jaar je stem laten horen
Je kan dan actief worden door deel te nemen aan de netwerkbijeenkomsten van het platform. In deze bijeenkomsten praten werknemers uit jouw sector over de onderwerpen die op de onderhandelingstafel liggen. 

Zin om te bouwen: AVV als onderhandelingspartner bij jouw cao
Ben je het eens met onze filosofie dat elke werknemer moet kunnen stemmen en met onze ideeën over werken in de 21e eeuw? Als je onder je collega’s leden wilt werven, mail ons voor advies, ondersteuning en materiaal. 

16 december 2021

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel