AVV: de democratische vakbond

Nieuwe cao ZKN 2022-2023

Zelfstandige Klinieken

Vlak voor de kerst hadden we met ZKN, de werkgeversorganisatie voor de klinieken, een onderhandelaarsresultaat bereikt. Het betreft een cao voor 2022 en 2023, met twee keer een loonstijging van 2,75%. Er is een aanvulling op de uitkering geboorteverlof (tot 90% in plaats van tot 70% van je loon) en een vitaliteitsregeling voor ouder wordende werknemers. Ook staan er afspraken in om de werk-privé balans te verbeteren. Zo is er het recht op onbereikbaarheid opgenomen en is er extra uitleg over hoe om te gaan als een leidinggevende op korte termijn je rooster wil wijzigen.  

De stemming over dit akkoord is vrijdag 21 januari gesloten, en 84% van de stemmers stemde vóór de gemaakte afspraken. Dat betekent dat AVV de cao gaat ondertekenen, en dat de werknemers in de klinieken de komende twee jaar weer voorzien zijn van goede en eigentijdse arbeidsvoorwaarden.

25 januari 2022

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel