AVV: de democratische vakbond

AVV actief in het Veiligheidsdomein

VVNL

AVV is een vakbond die anders werkt dan andere vakbonden. Bij ons mag iedereen meepraten en stemmen over een nieuwe cao. Samen met VBe heeft AVV afspraken gemaakt over jouw nieuwe cao Veiligheidsdomein.

Wat betekent dat?
Wanneer AVV onderhandelt over jouw cao Veiligheidsdomein, dan kun jij je mening geven én stemmen over de gemaakte afspraken. Of je nou lid bent of geen lid. Logisch toch? Want het zijn jouw arbeidsvoorwaarden op jouw werkplek, dus jij mag erover stemmen.

Wil jij straks ook stemmen? Druk op onderstaamde knop en geef je nu alvast op, dan krijg je straks een mail met een persoonlijke uitnodiging voor de stemming.

Ja, ik wil straks stemmen!

De tekst gaat door onder de afbeelding

Ledenmodel en draagvlakmodel
Dat iedereen mag stemmen, lid of geen lid van de vakbond, noemen we het draagvlakmodel. In dit plaatje hieronder zie je dat in ons draagvlakmodel veel meer mensen mee mogen stemmen over hun cao dan bij andere vakbonden. Als je hier klikt dan kun je er meer over lezen.

Een ander onderdeel van ons draagvlakmodel is het MZ-platform, oftewel het medezeggenschapsplatform. Wij willen zo veel mogelijk meningen horen van zo veel mogelijk medewerkers zodat we hun wensen weten voor de onderhandelingen. In het MZ-platform zitten medewerkers met ons om de tafel. Wij horen wat er allemaal speelt in de sector en wat voor wensen er zijn voor de nieuwe cao. De leden van het MZ-platform zijn onze ogen en oren binnen de sector: zij halen informatie op bij collega’s en weten wat er speelt. We zoeken altijd mensen die hieraan mee willen doen. Hier kan je je aanmelden voor het MZ-platform.

Doe je mee?
Spreekt onze werkwijze je aan en wil je eraan bijdragen? Word actief en doe mee! We zetten de mogelijkheden op een rijtje.

Lid worden
Door lid te worden help je anderen en jezelf. Lid worden kost bij ons slechts 25 euro per jaar. Hiermee ondersteun je ons democratische draagvlakmodel en draag je als ambassadeur de vernieuwing in de totstandkoming van jouw arbeidsvoorwaarden uit. Als je je aanmeldt, kies voor sector Beveiliging: Veiligheidsdomein (VBe) in en vul je vervolgens de naam van het bedrijf waar je werkt in.

Weinig tijd, wel je stem laten horen
Schrijf je dan in voor het cao-panel. Je wordt geïnformeerd over het cao-traject en je mag meepraten. Ook krijg je automatisch een oproep om te stemmen over de gemaakte afspraken in het overleg over jouw collectieve arbeidsvoorwaarden.

Meer tijd beschikbaar: een paar keer per jaar je stem laten horen
Je kan dan actief worden door deel te nemen aan bijeenkomsten van het MZ-platform. In deze bijeenkomsten praten werknemers uit jouw sector over de onderwerpen die op de onderhandelingstafel liggen. Mail naar René Koorn om je aan te melden voor het MZ-platform.

Zin om te bouwen: AVV als onderhandelingspartner bij jouw cao
Ben je het met ons eens dat elke werknemer moet kunnen stemmen over de cao en met onze ideeën over werken in de 21e eeuw? Als je onder je collega's leden wilt werven, mail ons voor advies, ondersteuning en materiaal.

 

29 augustus 2022

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel