AVV: de democratische vakbond

Eindelijk nieuwe cao Kraamzorg

Kraamzorg

Medewerkers kraamzorg hebben een nieuwe cao. Ruim een jaar deden ze het zonder. Over een periode van anderhalf jaar stijgen de salarissen met minimaal 5%. Voor medewerkers die al jaren op het eind van hun salarisschaal zitten, komt er een extra periodiek. Nieuwe medewerkers starten met een hoger salaris. 
Daarnaast gaan we aandacht vragen voor (aan de slag met) de positie en professionalisering van kraamzorgmedewerkers. Over duurzame inzetbaarheid gaan we per levensfase gerichte afspraken maken. 

AVV tekent cao Kraamzorg 
De Kraamzorg heeft pas sinds 2017 een eigen cao. Vanaf het begin van deze cao was AVV met BO-geboortezorg in gesprek. Vorig jaar heeft AVV – op verzoek van een aantal leden - contact gezocht met BO-geboortezorg om mee te onderhandelen. Het resultaat is dit akkoord. De eerste cao die AVV bij kraamzorg tekent. 

Grote verschillen, toch resultaat 
Het is lastig onderhandelen wanneer de verschillen groot zijn. Groot omdat de verschillende groepen mensen andere belangen hebben. Groot ook omdat het Ministerie van Zorg en Welzijn en de zorgverzekeraars de grenzen van de onderhandelingen bepalen. Bijvoorbeeld de grootte van het budget. De gierende inflatiecijfers hielpen ook niet mee. Elk loonvoorstel werd achterhaald door nieuwe economische ramingen. Dat er toch een akkoord is bereikt, komt door de partijen die het risico durfden te nemen. Hierdoor is het geen klinkend akkoord: AVV registreerde dat 48,5% tegen het bereikte akkoord was, gelukkig was 51,5% vóór.

08 september 2022

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel