AVV: de democratische vakbond

Vernieuwende regelingen in cao Blue Circle

Blue Circle

Bij het bedrijf Blue Circle zijn we begonnen met de onderhandelingen voor een nieuwe cao. De salarissen in dit bedrijf zijn achtergebleven ten opzichte van de hoge inflatie van het afgelopen jaar. Dit nemen we mee in de onderhandelingen. Op 2 november hebben we het volgende gesprek met de werkgever gepland. Updates over het cao-traject plaatsen we op de sectorpagina van Blue Circle.

In de vorige cao hebben we een aantal vernieuwingen afgesproken die een succes zijn. We spraken bijvoorbeeld af dat een vaste vakantiedag voortaan opneembaar is op een dag naar keuze. Dat houdt in dat een feestdag is veranderd naar een levensovertuigingsdag en medewerkers nu kunnen kiezen wanneer ze vrij willen hebben. Tot dusver heeft ongeveer 60% van de medewerkers de dag al opgenomen. Daarnaast kunnen medewerkers nog een extra dag gebruiken om zich om te laten scholen. Daar is ook een budget voor ter beschikking gesteld. In de afgelopen 2 jaar heeft ongeveer 40% van medewerkers die dat heeft opgebouwd, gebruik gemaakt van het persoonlijk opleidingsbudget en de daarvoor bestemde dag.

Ben je benieuwd wat er nog meer mogelijk is met deze vernieuwende regelingen die zijn opgenomen in de cao? Klik hier om je cao te bekijken, of neem contact op met sectorbestuurder Valérie Rijckmans.

23 oktober 2023

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel