AVV: de democratische vakbond

Er is een onderhandelingsresultaat!

Kraamzorg

Heb je het al gehoord? Er is een resultaat voor een nieuwe cao Kraamzorg!

Afgelopen maanden hebben we samen met de andere bonden druk overleg gevoerd over een nieuwe cao Kraamzorg. Een lastige bevalling. Temeer omdat we niet alleen in overleg met je werkgevers moesten, maar ook afhankelijk waren van de zorgverzekeraars en NZa (Nederlandse Zorgautoriteit). Zelfs de Minister hebben we benaderd om op te komen voor de waardering van je beroep. We denken dat we met het resultaat een eerste stap hebben gezet. Maar, we zijn er nog niet. We moeten de komende maanden nog grote stappen zetten. Voor nu ligt er in ieder geval een resultaat dat we je niet willen onthouden.

Wat hebben we afgesproken?
Een cao met een looptijd van een jaar, waarbij de lonen in totaal met 10% structureel worden verhoogd. Werkgeversorganisatie en bonden zijn het erover eens dat er structurele oplossingen moeten komen in de manier waarop de zorg wordt verleend. Zaken waar nieuwe afspraken over gemaakt moeten worden zijn werktijden, de onregelmatigheid en inzet van wachtdiensten. Hierover gaan we de komende maanden met elkaar in gesprek. Wat we verder hebben afgesproken, lees je in het resultaat.

Hoe nu verder?
Wij vinden dit een mooi resultaat en we willen graag weten wat jij ervan vindt. Nu is het aan jou als werknemer in de Kraamzorg om te laten weten wat je van deze afspraken vindt. De planning is dat de stemming opengaat op maandag 19 februari. Je krijgt tot en met 29 februari om je stem uit te brengen.

Als je nog niet in ons systeem zit, dan is het handig om je in te schrijven voor ons gratis cao-panel. Je ontvangt dan automatisch een persoonlijke link om te stemmen over je cao wanneer de stemming opengaat. Daarnaast houden we je via het cao-panel op de hoogte van ons werk in de sector Kraamzorg. Control klik hier om je te registreren.

Heb je vragen?
Je kan ons altijd vragen stellen over het akkoord, traject of iets anders.  Je kan ons bereiken via de mail op info@avv.nu

13 februari 2024

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel