AVV: de democratische vakbond

Er is een nieuwe cao Retail Non-food

Retail non-food

Zoals al in de nieuwsbrieven aan de sector gemeld, bracht werkgeversvereniging INretail vlak voor kerst een eindbod uit. INretail gaf hiervoor als reden dat er geen ruimte was voor onderhandelingen nu de stijging van het wettelijke minimumloon in combinatie met de introductie van een minimumuurloon al een te zwaar beslag legde op de werkgevers.  

Het uitbrengen van een eindbod op deze wijze is ongebruikelijk aangezien er helemaal geen formele onderhandelingen waren geweest, alleen informele.  
AVV heeft met de andere bonden overlegd of we dit zouden voorleggen aan de medewerkers. Immers, het moet niet de gewoonte worden dat werkgevers de onderhandelingen omzeilen en meteen een eindbod neerleggen. Maar omdat de loonstijgingen voor de meeste werknemers fors waren (voor een deel afgedwongen door de wetgever) hebben alle bonden het voorgelegd ter stemming.  

De stemming bij AVV was positief, zodat AVV de cao (met een looptijd van twee jaar) heeft getekend. Klik hier voor meer info. 

De cao-tekst en de loontabellen zijn nu definitief, klik hier om de cao-tekst te lezen en hier om de loontabellen te bekijken. 

19 februari 2024

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel