AVV: de democratische vakbond

Uitslag stemming Kraamzorg

Kraamzorg

De afgelopen tijd hebben AVV en andere bonden overleg gevoerd met BO Kraamzorg over een nieuwe cao voor de Kraamzorg. Uit deze onderhandelingen is een voorstel gekomen dat we aan jou en je collega's hebben voorgelegd. Je kon over dit voorstel stemmen tot en met afgelopen donderdag 29 februari.

We kunnen je meedelen dat het merendeel van de stemmers heeft voorgestemd.

Hoe is er precies gestemd?

84,0 procent van alle stemmers was voor de afspraken waarover werd gestemd. De neutrale stemmers leggen zich neer bij het meerderheidsoordeel van de voor- en tegenstemmers. Dat betekent dat 93,5 procent van de voor- en tegenstemmers voor de afspraken uit het principeakkoord was. In de tabel hieronder kun je zien hoeveel mensen er hebben gestemd en hoe.

  Aantal stemmen percentages: voor, tegen & neutrale stemmen percentages: alleen voor- & tegen stemmen
voor 173 84,0 93,5
tegen 12 5,8 6,5
neutraal 21 10,2  
totaal 206 100,0 100,0

De komende tijd gaan we aan de slag met het verder uitwerken van de cao tekst en de gemaakte afspraken over:

  • Het opstellen van een veiligheidsprotocol
  • Aanbevelingen over de arbeidstijden
  • Hoe het werk in de sector moet worden ingericht (capaciteitsplanning)

Zodra de aanbevelingen bekend zijn, komen we bij jullie terug. En mocht je actief mee willen praten over een van deze onderwerpen, meld je dan bij deze aan. Mocht je nog vragen hebben over deze uitslag of het proces, neem dan contact met ons op:

René Koorn en Chantal Klei

04 maart 2024

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel