AVV: de democratische vakbond

Loonstijging en nieuwe salarisschalen

Kraamzorg

Zoals je weet, is er eind april overeenstemming bereikt over een convenant tussen ZN (Zorgverzekeraars Nederland) en Bo Geboortezorg. Hiermee werd het onderhandelresultaat voor een nieuwe cao Kraamzorg bekrachtigd.

ZN heeft nu laten weten dat 1 juni de datum is waarop zorgaanbieders de 10% opslag (generieke max-max) met terugwerkende kracht kunnen declareren. De overeengekomen cao-verhogingen moeten daarom uiterlijk zijn uitbetaald op 1 juni. Dat houdt in dat alle cao-verhogingen vanaf 1 januari met de salarisbetaling van juni 2024 met terugwerkende kracht moeten zijn uitbetaald. Het staat je werkgever uiteraard vrij om de loonnabetalingen van januari en april al deze maand te laten plaatsvinden.

 Hierbij ontvang je voor de goede orde de bijbehorende salarisschalen:

  • De salarisschalen per 1 januari 2024 met een loonstijging van 3,5%,
  • De salarisschalen per 1 april 2024 met een loonstijging van 3,5% over de nieuwe salarisschalen van januari 2024,
  • De salarisschalen per 1 juni 2024 met een loonstijging van 3,0% over de nieuwe salarisschalen van april 2024.
24 mei 2024

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel