AVV: de democratische vakbond

Per 1 juli stijgt jouw loon

Retail non-food

Fijn nieuws voor medewerkers in de sector Retail Non-Food. Per 1 juli stijgt het wettelijk minimumloon (WML) met 3,1%. We hebben in de cao afgesproken dat de schaallonen en de lonen van medewerkers binnen de schalen met datzelfde percentage worden verhoogd. In de cao staat het volgende over deze loonsverhoging:

  • Op 1 juli 2024 worden de schaallonen en de lonen van de medewerkers die niet meer verdienen dan het oude maximum van hun schaal, verhoogd met het indexatiepercentage waarmee het Wettelijk Minimumloon wordt verhoogd.
  • De lonen van de medewerkers die op dat moment meer verdienen dan het oude maximum van hun schaal, maar minder dan het nieuwe, worden verhoogd met dat indexatiepercentage, tenzij het nieuwe maximum van de schaal wordt overschreden. In dat geval wordt het nieuwe maximum van de schaal het nieuwe loon.
  • Loonsverhogingen gegeven vooruitlopend op cao-loonsverhogingen in 2024 en 2025 mogen worden verrekend met de daaropvolgende cao-loonsverhoging. Dit geldt ook voor gegeven loonsverhogingen die hoger zijn dan de cao-verhogingen.

Klik hier om je cao te downloaden om het stuk na te lezen.

11 juli 2024

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel